Versnellingsbak

De volledig automaat service unit ATF ( Automatic Transmission Fluid) spoelt met olie inclusief een speciale reiniger de automatische versnellingsbak van uw auto, bedrijfswagen of camper en vult deze weer af met nieuwe olie.

Het reinigen en spoelen van de automatische versnellingsbak, koppelomvormer en warmtewisselaar behoort tot het onderhoud van de auto en moet men voornamelijk zien als een voorzorgsmaatregel om later problemen te voorkomen.

Geadviseerd wordt de versnellingsbak te laten reinigen na elke 50.000 a 60.000 km.

Hoe herkent u een kapotte versnellingsbak? 

Hakkerig en stroef schakelen van de versnelling, rare geluiden bij het overschakelen naar een andere versnelling, versnellingsbak die tijdens het rijden rare geluiden maakt of het helemaal niet willen schakelen van de versnellingen. Heeft u last van één van deze problemen dan bent u toe aan een versnellingsbak revisie.

In sommige gevallen is een revisie niet nodig en bent u al afdoende met afstellen, reinigingen of smeren van de versnellingsbak. Het is wel beter dat u dit zo snel mogelijk doet wanneer u merkt dat uw versnellingsbak het niet zo doet als hij hoort te doen.

Wat kan er kapot gaan in een versnellingsbak?

Zowel grote als kleine onderdelen van een versnellingsbak kunnen kapot gaan. Dit zijn onderdelen zoals lagers, keerringen, tandwielen, differentieel en synchromesh ringen. Wanneer de lagers en/of tandwielen stuk gaan en u rijdt door met kapotte lagers en/of tandwielen dan kan dit grote schade veroorzaken.

Voor het controleren of reviseren van uw versnellingsbak kunt u altijd contact met ons opnemen om een afspraak te maken.