Nieuws

/Nieuws/

📣 PILOTE NIEUWS ​

🌳 Onze nieuwe P696U is genereus en gastvrij en heeft een laag profiel met een U-vormige zithoek.
Door de 3 grote ramen in de woonkamer biedt deze camper u contact met uw directe omgeving.

​ ✨ Bent u benieuwd en wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op:
Como Campers & Auto’s
info@comocampers.nl
033 245 47 62


By |2021-02-26T13:24:12+01:00februari 26th, 2021|Geen categorie|0 Comments

Nieuw initiatief camperplaatsen: Langs Boerenerven

Voor camperaars die willen genieten van het landelijke buitenleven is er sinds kort het netwerk Langs Boerenerven. Er zijn op dit moment vijftien camperlocaties met een agrarische achtergrond bij aangesloten: van veeboer tot akkerbouwer en van bloemkweker tot hobbyboer.

“Veel camperaars blijven door de coronacrisis in Nederland”, legt Willy Nagel van camperplaats Vecht & Weide uit. “Truus Sijm, van Camperplaats bij Sijm in Middenmeer, leek het daarom een leuk idee om een aantal camperlocaties door heel Nederland met een zelfde karakter te verenigen.” Zo is Langs Boerenerven ontstaan. “Je staat met je camper op het platteland, dus er zijn volop mogelijkheden om te wandelen en te fietsen”, vervolgt Nagel. “En minstens zo belangrijk: er is alle rust en ruimte.”

De camperlocaties die bij Langs Boerenerven zijn aangesloten, moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moeten ze het hele jaar geopend zijn en minimaal vier sterren op Campercontact.com scoren. Het mag een camping zijn, maar dan moeten er wel aparte camperplaatsen zijn en je moet als eigenaar wel iets over je bedrijf aan je gasten willen vertellen.

“Het is niet uitgesloten dat het aantal aangesloten bedrijven wordt uitgebreid, maar dit jaar houden we het op de vijftien die al zijn aangesloten. We willen eerst kijken hoe het allemaal gaat lopen”, besluit Nagel.

Bron: www.nkc.nl
By |2021-02-15T16:30:38+01:00februari 15th, 2021|Geen categorie|0 Comments

Pilote Galaxy

De integraalcampers van het Franse merk Pilote zijn verkrijgbaar in een Essentiel-uitvoering en de iets duurdere Sensation-uitvoering. De campers in de Galaxy-serie variëren in lengte van 6,99 meter tot 7,87 meter.

Licht chassis

Beide uitvoeringen zijn voor 2021 vernieuwd. Het meest opvallend is de optie voor het AL-KO chassis, dat Pilote vanaf nu aanbiedt. Door voor dit lichte chassis te kiezen, gaat het gewicht van de camper naar beneden en ontstaat meer laadvermogen.

Afwerking naar hoger niveau
Om de sfeer binnen in de integraalcampers te verhogen, is onder meer indirecte verlichting aangebracht. De afwerking van het interieur was al luxe, maar is nu volgens Pilote naar een nog hoger niveau getild. De Galaxy’s hebben een ruime en comfortabele zithoek. De riante keuken met veel werkruimte kenmerkt deze Pilote-integralen. Opstapjes zijn niet te vinden in de Galaxy. Alle campers in deze serie zijn voorzien van een vlakke vloer.

Specificaties

Merk Pilote
Model Galaxy
Prijs € 83.900
Rijklaargewicht 2.915 kg
Laadvermogen 585 kg
Opbouwlengte 699 cm
Totale breedte 230 cm
Totale hoogte 285 cm

Meer informatie?

By |2021-02-02T14:27:51+01:00februari 2nd, 2021|Geen categorie|0 Comments

Geen btw over bpm bij campers!

Nadat BOVAG eerder waarschuwde voor de mogelijkheid dat er door een technische aanpassing aan de bpm-procedure voortaan btw over bpm dreigde, heeft de staatssecretaris van Financiën nu in antwoord op Kamervragen van VVD-kamerlid Helma Lodders gemeld dat dat niet de bedoeling is en ook niet zal worden gevraagd.

In het Belastingplan staat een aanpassing van de bpm-regels die inhoudt dat het moment waarop de hoogte van de bpm bepaald wordt én het moment waarop de bpm betaald moet worden, ergens in 2021 of 2022 gaan samenvallen met het moment van eerste registratie, ook wel deel 1a genoemd.

Ongewenst

Uit een analyse van het Belastingplan door fiscalisten bleek dat de regels in de btw- en de aangepaste bpm-wetgeving tezamen ervoor zouden kunnen zorgen dat straks ook btw zou moeten worden betaald over de afgedragen bpm. Nu is het bij nieuwe campers nog zo dat de bpm-afdracht formeel plaatsvindt bij de tenaamstelling voor de klant, en dat je als het ware namens de klant bpm afdraagt (doorlopende post), waardoor er geen btw over die bpm betaald hoeft te worden. In de nieuwe situatie lijkt er geen sprake meer te zijn van een doorlopende post en zou je dus in die logica ook btw over de bpm moeten gaan betalen. Belasting over belasting dus.

BOVAG stelde vast dat dat een ongewenst en waarschijnlijk ook onbedoeld effect zou zijn en vroeg het ministerie van Financiën de verzekering dat er geen btw over bpm zou hoeven worden afgedragen. Nu is die verzekering gekomen en staat hij ook zwart op wit. Staatssecretaris Vijlbrief: “[…] ben ik met de branche in gesprek om te bezien of er nog verduidelijkingen in het wetsvoorstel kunnen worden gemaakt zodat alle eventuele onduidelijkheid op dit punt wordt weggenomen.”

Steun

Han ten Broeke, algemeen voorzitter BOVAG: “Nieuwe campers dreigden een stuk duurder te worden. De overheid speelt met de autobelastingen en subsidies een steeds grotere en negatieve rol in de showroom. Goed dat de door ons gevraagde duidelijkheid er nu ook is gekomen. Voor de branche en voor de Belastingdienst. We zijn blij met de steun van Helma Lodders, die er middels Kamervragen voor zorgde dat de staatssecretaris opheldering verschafte.”

Bron: Bovag

By |2020-10-28T16:35:22+01:00oktober 28th, 2020|Geen categorie|0 Comments

De nieuwe Pilote G650GJ automaat 2020!

Vanaf 1 januari bij ons in de verhuur.

Kom deze Pilote G 650 GJ eens van dichtbij bekijken. De praktisch ingerichte kampeerwagen mag worden bestuurd met een B-rijbewijs en biedt een slaapplaats aan 4 personen. Er is tevens een handig fietsenrek aanwezig, zodat u uw fietsen eenvoudig kunt meenemen.

De Fiat-onderbouw wordt aangedreven door een goede dieselmotor met automatische versnelling. De Fiat is ondermeer uitgerust met draaibare stoelen, cruise control, een achteruitrijcamera, een navigatiesysteem, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening en verwarmde buitenspiegels.

Een sfeervolle L-zit nodigt u uit voor de nodige gezellige uurtjes. De keuken van deze Pilote is luxe uitgevoerd. U treft er ondermeer een afzuigkap voor een goede afvoer van kook- en bakluchtjes. Tevens is er een oven, zodat u dagelijks verse broodjes kunt afbakken. De inbouwkoelkast met vriescompartiment heeft een grote inhoud.

Boven de zitgroep bevindt zich een ruimtebesparend hefbed, waar 2 personen kunnen slapen. De aparte bedden bieden een makkelijke instap en een slaapgelegenheid voor 2 personen. Om het u aan niets te laten ontbreken, zijn de bedden voorzien van zowel lattenbodems als traagschuimmatrassen. Wilt u zich onderweg opfrissen? Dat kan gezien de camper voorzien is van een douchecabine.

Dankzij de ingebouwde audio-installatie kunt u in de camper ook heerlijk naar muziek luisteren. U zult in deze camper, dankzij de ingebouwde hordeur, minder last van insecten hebben. De gemonteerde zonnepanelen geven niet alleen een financieel voordeel, maar leveren ook een positieve bijdrage aan het milieu. Als opvallende, aanvullende kenmerken noemen wij graag nog de vaste afvalwatertank, de leeslampjes, de buitenlamp, de lader, de lichtmetalen velgen en de trekhaak.

Past deze Pilote G 650 GJ helemaal bij uw vakantieplannen? Neemt u dan contact op, wij maken graag een afspraak met u.

 

By |2020-09-17T11:26:23+01:00september 17th, 2020|Geen categorie|0 Comments