Banden Service

De staat van de autobanden wordt door velen onderschat. Hoe voelt uw voertuig als hij een bocht doorgaat? De staat van uw banden, samen met uw schokdempers, bepalen uw wegligging. Kom bij ons langs voor een bandencheck en een check van uw schokdempers. U kunt bij ons terecht voor die merken banden, die de juiste zijn voor uw veiligheid.

Winterbandenservice
Bij ons uit voorraad leverbaar en natuurlijk is opslag van uw zomerbanden mogelijk! Winterbanden hebben veel meer grip in winterse omstandigheden. Niet alleen op sneeuw en ijs, maar ook bij lagere temperaturen en op droge wegen. Veiliger voor zowel u als uw medeweggebruikers.

Een simpele remproef bij 50 km/uur laat zien wat het effect van winterbanden is:

Op een droge weg is de remweg voor een gemiddelde auto zo’n 12 meter; is de weg nat, dan neemt dat toe tot 14 à 15 meter. Bij een besneeuwde weg is de remweg voor een auto met winterbanden 30 meter. Dezelfde auto op zomerbanden heeft 60 (!) meter nodig.

Een alternatief voor de winterband is de vierseizoenenband die het hele jaar onder de auto kan. Met deze banden heeft u eerder sneeuwkettingen nodig dan met winterbanden.
Het blijft dus een compromis: de vierseizoenenband blinkt nergens in uit.
Het hele jaar door met winterbanden rijden is ook niet aan te raden.
De remweg van deze banden neemt aanzienlijk toe bij hogere temperaturen.