Een groep van 21 rijscholen geeft sinds kort rijvaardigheidstrainingen voor camperaars. Het aantal campers in Nederland groeit heel hard, maar niet iedereen kan even goed omgaan met het rijden in een camper. Er zit wel degelijk een groot verschil in het rijden met de auto of met de camper.

Sinds 2010 is het aantal geregistreerde campers in Nederland enorm gegroeid. Zo had je in 2010 ruim 65.000 campers in Nederland die geregistreerd stonden. Dit aantal is eind vorige jaar al de grens van 100.000 gepasseerd.

De aanleiding tot deze cursus is gebaseerd op verkeersveiligheid. Het grootse aantal camperaars zijn ouder als 62 jaar. Deze bestuurders hebben genoeg ervaring met een auto besturen. Maar in de praktijk wijst toch uit dat het met een camper toch even wat anders is. Op dit moment word er nog redelijk veel schade gereden.

De cursussen behandelen daarom ook allemaal zaken waar een bestuurder tegen op loopt. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld manoeuvreren. Camperaars zitten vaak met z’n tweeën in het voertuig, waarvan 1 de bestuurder en de andere die buiten het voertuig aanwijzingen geeft. Desondanks wordt er regelmatig een paaltje geraakt. Ook veel voorkomende schades zijn bijvoorbeeld het verkeerd inschatten van de breedte en hoogte van het voertuig. Hierdoor ontstaan er situaties, zoals dat een camper tegen een brug aangereden is of dat het vast zit tussen twee muren in een smalle straat.

 

Deze training was bijvoorbeeld te  volgen op de open dag van Como Campers en Autos van 18/04/2017.  Medemogelijk gemaakt door Safetrip en rijschool Hufman

Zie voor meer informatie: VerkeersproKnipsel