como-campers-slider-041-1012x401

Gaat u op vakantie met een gehuurde camper dan zijn er een paar handige tips. Waar let u op als u de camper ophaalt, voor vertrek en voor onderweg.

Loop voordat u op pad gaat de huur camper door samen met de verhuurder.

– Zit de brandstoftank vol, gaat er benzine of diesel in?
– Is er een gasfles aanwezig en hoe moet deze verwisseld worden.
– Zijn de banden juist gespannen
– Zit er schade op de camper voor dat u vertrekt.
– Is alles duidelijk over het gebruik van de camper. ( denk aan tv, koelkast, wc-cassette enz.)
– Check: gereedschap aanwezig voor het verwisselen van een wiel, autopapieren inclusief groene kaart en contactinformatie voor noodgevallen

 

Belangrijke punten voor dat u vertrekt met de camper.

– Noteer de lengte, de breedte en de hoogte van de camper. Plaats dit in zicht voor tijdens het rijden. Zo bent u altijd op de hoogte voor als u bijvoorbeeld onder een tunnel door moet.
– Laadvermogen van de camper. Houd rekening mee met hoe zwaar de camper mag zijn. Hiermee word er voorkomen dat er onverwachte boetes en onveilig situaties plaatsvinden.

Drie tips voor onderweg:

– De wet- en regelgeving. Elk land  heeft zijn eigen verkeersregels denk bijvoorbeeld aan maximumsnelheden. Deze regels kunt u vinden op : www.nkc.nl/advies/buitenland.
– Bij pech of schade moet er rekening gehouden worden met de volgende punten.

  • Zodra u pech heeft met de camper, bel het noodnummer wat u heeft meegekregen van de verhuurder.
  • Maakt u schade? Maak hiervan gelijk foto’s en neem contact op met de verhuurder. Is er een andere partij betrokken bij de schade. Zorg er voor dat er een Europees Schadeformulier word ingevuld en dat u hem ondertekent. Dit moet door beide partijen gebeuren!!

– Een handige tip voor de boodschappen. Doe de boodschappen zo veel mogelijk als u onderweg bent. Niet als u al op de plaats van bestemming bent. Want het is natuurlijk heel irritant om weer de hele camper meet te nemen naar de supermarkt. Dit voorkomt u dus door zoveel mogelijk boodschappen te doen als u onderweg bent naar de plaats van bestemming.

Met deze tips kan u al weer meer voorbereidt op vakantie!!

Namens Como Campers wensen wij u een fijne vakantie!